LOADING...

Domòtica

QUE ÉS LA DOMÒTICA

Per conèixer amb totes les garanties el que és la domòtica, el millor és veure què opinen els especialistes en la matèria. Segons l’Associació Espanyola de Domòtica (CEDOM) això el que hauries de entendre per domòtica: «La domòtica és el conjunt de tecnologies aplicades al control i l’automatització intel·ligent de l’habitatge, que permet una gestió eficient de l’ús de l’energia, que aporta seguretat i confort, a més de comunicació entre l’usuari i el sistema «. Aquesta és clar, per tant, que el concepte de domòtica està totalment unit a les ja conegudes com smart houses. En principi, sembla evident que uns simples detectors de presència no són domòtica, ja que això porta molts existint i no sembla presentar l’índex d’automatització necessari per considerar-lo com a tal.

 

Un sistema domòtic ha de ser capaç de recollir informació d’uns sensors que prèviament has instal·lat a casa per després processar-la i emetre ordres. Exemple pràctic: el clima intel·ligent detecta la temperatura que hi ha a l’interior de l’habitatge i si està per sota del que hem programat connecta immediatament la calefacció. Pot això fer-se en qualsevol tipus d’habitatge? Sí, es pot fer en qualsevol tipus d’habitatge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els avantatges de la domòtica

Tot això que comento són coses que la tecnologia ha creat per fer la vida de la gent molt més senzilla. És la veritable raó de ser dels habitatges intel·ligents.
Llavors, què més es pot considerar domòtica? Tot això:

 

  • Els sistemes intel·ligents orientats a facilitar l’estalvi energètic. Es poden monitoritzar els consums de diferents recursos (aigua, electricitat, gas, etc.) i optimitzar el consum en funció de les nostres rutina. No només això, l’automatització aquests processos permet un ús intel·ligent, aprofitant millor els recursos i, per exemple, usant les hores de menor cost energètic. Les rentadores, per exemple, es poden connectar al sistema domòtic i deixar-les programes perquè facin la bugada a l’hora que nosaltres hem decidit més oportuna.

 

  • Domòtica també és sinònim de seguretat. Seguretat entesa com la intervenció davant incidències i avaries (com alguna de les catàstrofes ja esmentades) o seguretat entesa com la vigilància de persones, animals i els nostres béns. Ara hi ha tecnologia que permet simular la presència de persones en una casa buida o alarmes connectades a través d’streaming que et permeten veure en temps real el que passa dins de casa teva.

 

  • La domòtica estan pensada per garantir les comunicacions. Una cosa que no han els ‘simples sensors’ que venim esmentant. “La instal·lació domòtica permet la transmissió de veu i dades, incloent-hi textos, imatges, sons (multimèdia) amb xarxes locals (LAN) i compartint accés a Internet”, corrobaran des de la CEDOM.